Tuesday, September 3, 2013
ေဂၚဖီထုတ္ အစြမ္း
ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ ဘ႐ုိကိုလီ (အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ) လုိမ်ဳိး Cruciferous အမ်ိဳးအစားဝင္
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ေတြကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ႀကိမ္ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို
ျဖတ္ေတာက္ ႏုိင္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက ဆုိပါတယ္။ ယခင္ ေလ့လာမႈ အရလည္း ဘ႐ုိကုိလီ၊
ပန္းေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ေဂၚဖီလံုး၊ ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ မုန္လာဥ လုိမ်ိဳး Cruciferous အမ်ိဳးအစား ဟင္းသီး
ဟင္းရြက္ေတြ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာဆဲလ္ ေတြကို သတ္ပစ္ႏုိင္ၿပီး ေဆးဝါးအသစ္ေတြ ထုတ္လုပ္
ႏုိင္မယ္လုိ႕ ေမွ်ာ္လင့္ထားပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ဘ႐ုိကုိလီမွာပါဝင္တဲ့ ဆာဖုိရက္ဖိန္းဟာ
ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ဆဲလ္ေတြကို ဖ်က္ဆီး ပစ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။
Credit To:Myawady Health
ျမန္မာ့တုိင္းရင္းေဆးပညာ (ပုသိမ္) မွ တစ္ဆင့္ကူးယူေဖၚျပျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment