Monday, September 16, 2013
ဟမ္ဘာဂါ အေၾကာင္း
အတိုဆံုးနည္းနဲ႕ေျပာရရင္ ဟမ္ဘာဂါဆိုတာ ဂ်ာမဏီႏိုင္ငံ ဟမ္းဘတ္ခ်္ၿမိဳ႕(Hamburg) က
လာလုိ႕ ဟမ္ဘာဂါလို႕ ေခၚတာေပါ့ဗ်ာ။ ဟမ္ဘာဂါကို တစ္ခ်ိန္က အာရွအလယ္ပိုင္းနဲ႕ ဥေရာပတုိက္အေရွ႕
ဖ်ားေတြမွာ ႀကီးစုိးခဲ့ၾကတဲ့ တာတာလူမ်ိဳးေတြက စခဲ့တာပါ။ သူတုိ႕ဟာ ျမင္းမ်ားနဲ႕ အၿမဲတမ္းလုိလုိ
လွည့္လည္ သြားလာေနတတ္ၾကလုိ႕ သြားေလရာမွာ အမဲသားကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီး ႏူးေအာင္လုပ္ထားၿပီး
ျမင္းကုန္းႏွီးေအာက္မွာ ထည့္ထားၾကပါတယ္။ ခရီးသြားရင္း စားႏိုင္ေအာင္လုိ႕ပါ။ အဲဒီကမွ တစ္ဆင့္
ဂ်ာမဏီႏုိင္ငံကုိေရာက္သြားလုိ႕ ဂ်ာမန္လူမ်ိဳးေတြက အမဲသားကို အေမႊးနံ႕သာေတြ ေရာေႏွာၿပီး ပုိၿပီး
ေကာင္းမြန္ေအာင္ ျပဳျပင္ ခ်က္ျပဳတ္ၾကပါတယ္။ ၎ကို Hamburg steak လို႕ ေခၚၾကပါတယ္။
ဂ်ာမန္မ်ားမွတစ္ဆင့္ အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စု၊ နယူးေယာက္ၿမိဳ႕ေတာ္ရဲ႕ စားပဲြရံုေတြမွာ
၁၈၈၀ ျပည့္ႏွစ္မ်ားကတည္းက ရႏုိင္ေနၿပီလုိ႕ဆုိပါတယ္။ ၁၉၀၄ ခုႏွစ္က စိန္႕လူး၀စ္မွာ ျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့
ကမာၻ႕ျပပဲြတစ္ခုမွာေတာ့ ဟမ္ဘာဂါသည္ လူသိမ်ားတဲ့ စားဖြယ္တစ္ခုအျဖစ္ ထင္ရွားလာခဲ့ပါတယ္။
ဒုတိယကမာၻစစ္ အၿပီးမွာ အေမရိကန္ ျပည္ေထာင္စုအတြင္းအဓိက စားဖြယ္တစ္ခုအျဖစ္ အ့ံၾသဖြယ္
ပ်ံ႕ႏွံ႕သြားခဲ့ၿပီး စားေသာက္ဆုိင္မ်ားလည္း မ်ားျပားစြာ ဖြင့္လွစ္လာခဲ့ပါတယ္။ အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စု၊
ကာလီဖုိးနီးယားျပည္နယ္၊ ဆန္ဘာနာဒီႏုိၿမိဳ႕မွာ စတင္ ဖြင့္လွစ္ခဲ့တဲ့Mc Donald ရဲ႕ ဟမ္ဘာဂါဟာ
ကမာၻအႏွံ႕ ပ်ံ႕ခဲ့ပါတယ္။
အခုအခါမွာေတာ့ ကမာၻ႕တုိင္းျပည္ ၁၂၀ မွာ စားေသာက္ဆုိင္ေပါင္း ႏွစ္ေသာင္းေျခာက္ေထာင္
ေက်ာ္က ဟမ္ဘာဂါေပါင္း သန္းႏွင့္ခ်ီ၍ ထုတ္လုပ္ေရာင္းခ်ေနပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment