ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အစိမ္းလုိက္ တစ္ပတ္ ၂ ႀကိမ္စားျခင္းျဖင့္ အဆုပ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေခ်ကုိ
ထက္၀က္နီးပါး ေလ်ာ့က်မွဳ ရွိေစေၾကာင္း ေလ့လာမွဳအသစ္အရ သိရသည္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အစိမ္းလုိက္ ပံုမွန္ စားသံုးသည့္ အရြယ္ေရာက္သူမ်ားသည္ အဆုပ္ကင္ဆာ
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အစိမ္းလုိက္ ပံုမွန္ စားသံုးသည့္ အရြယ္ေရာက္သူမ်ားသည္ အဆုပ္ကင္ဆာ
ခံစားရႏုိင္ေခ် ၄၄ ရာခုိင္ႏွဳန္းေလ်ာ့နည္းေၾကာင္း တရုပ္ေလ့လာမွဳတစ္ရပ္အရ သိရသည္။
ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းသည္ အဆုပ္ကင္ဆာျဖစ္ေစႏုိင္သည့္ တစ္ခုတည္းေသာ အႀကီးမားဆံုး
ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းသည္ အဆုပ္ကင္ဆာျဖစ္ေစႏုိင္သည့္ တစ္ခုတည္းေသာ အႀကီးမားဆံုး
အေၾကာင္းအရင္းျဖစ္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေဆးလိပ္ေသာက္သူတို႕တြင္အဆုပ္ကင္ဆာ
ျဖစ္ႏုိင္ေခ် ၃၀ ရာခုိင္ႏွဳန္းနီးပါး ေလ်ာ့က်ေၾကာင္း ေလ့လာသူတုိ႕က ဆုိသည္။
အဂၤလန္ႏွင့္ ေ၀လနယ္တို႕တြင္ တစ္ႏွစ္လွ်င္ အဆုပ္ကင္ဆာျဖစ္သူ ဦးေရ ၄၀၀၀၀ ခန္႕ရွိၾကသည္။
အဆုပ္ကင္ဆာျဖစ္သူ ၈၀ ရာခုိင္ႏွဳန္းသည္ ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ၾကၿပီး ကင္ဆာရွိသူ ၁၀
အဂၤလန္ႏွင့္ ေ၀လနယ္တို႕တြင္ တစ္ႏွစ္လွ်င္ အဆုပ္ကင္ဆာျဖစ္သူ ဦးေရ ၄၀၀၀၀ ခန္႕ရွိၾကသည္။
အဆုပ္ကင္ဆာျဖစ္သူ ၈၀ ရာခုိင္ႏွဳန္းသည္ ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ၾကၿပီး ကင္ဆာရွိသူ ၁၀
ဦးလွ်င္တစ္ဦးေအာက္သာ ေရာဂါေတြ႕ရွိၿပီး ငါးႏွစ္ အသက္ရွင္ႏုိင္ေခ်ရွိသည္။
ေတာင္ၾသစေၾတးလ်တကၠသုိလ္ ေလ့လာမွဳတစ္ခုအရ ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ အူမႀကီးအႀကိတ္
ေတာင္ၾသစေၾတးလ်တကၠသုိလ္ ေလ့လာမွဳတစ္ခုအရ ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ အူမႀကီးအႀကိတ္
ျဖစ္ႏုိ္င္ေခ်ကိုလည္း သံုးပံုတစ္ပံုနီးပါး ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း သိရသည္။
ေရာဂါကာကြယ္ထိန္းခ်ဳပ္ေရး စင္တာ၏ ေနာက္ဆံုးေလ့လာမွဳက အဆုပ္ကင္ဆာရွိသူ ၁၄၂၄
ေရာဂါကာကြယ္ထိန္းခ်ဳပ္ေရး စင္တာ၏ ေနာက္ဆံုးေလ့လာမွဳက အဆုပ္ကင္ဆာရွိသူ ၁၄၂၄
ဦးႏွင့္ က်န္းမာသူ ၄၅၀၀ ဦးတို႕အား ႏွိဳင္းယွဥ္ေလ့လာခဲ့ရာ သူတို႕၏ ၾကက္သြန္ျဖဴ စားသံုးမွဳႏွင့္
ေဆးလိပ္ေသာက္သံုးမွဳတို႕အပါအ၀င္ ဘ၀ေနထုိင္ စားေသာက္မွဳပံုစံကုိ ေမးျမန္းခဲ့သည္။ ရလဒ္အရ
တစ္ပတ္လွ်င္ အနည္းဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴ အစိမ္းလုိက္ စားသူတုိ႕သည္ ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္း သုိ႕မဟုတ္
အပူခ်ိန္ျမင့္ ဟင္းခ်က္ဆီ အေငြ႕မ်ားရွဴရွိဳက္ရျခင္းတို႕ ရွိလွ်င္ေတာင္ အဆုပ္ကင္ဆာျဖစ္ႏွဳန္း သိသိသာသာ
ေလ်ာ့နည္းေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။
ခ်က္ထားၿပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴတြင္ အဆုိပါ အာနိသင္ေပးႏုိင္ေၾကာင္း မရွင္းလင္းေသးေပ။
ခ်က္ထားၿပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴတြင္ အဆုိပါ အာနိသင္ေပးႏုိင္ေၾကာင္း မရွင္းလင္းေသးေပ။
ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားသည့္ ၾကက္သြန္ျဖဴတြင္ အယ္လီစင္ေခၚေသာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဓါတ္ တစ္မ်ိဳးေၾကာင့္
ကုိယ္ခႏၶာအတြင္းေရာင္ရမ္းမွဳေလ်ာ့က်ကာ ဆဲလ္ေကာင္းမ်ားကို ဖ်က္ဆီးသည့္ ဖရီးရယ္ဒီကယ္မ်ားကုိ
တြန္းလွန္ႏိုင္ျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
Ref: ျပည္ျမန္မာဂ်ာနယ္ (၁၅ . ၈ . ၂၀၁၃)
Ref: ျပည္ျမန္မာဂ်ာနယ္ (၁၅ . ၈ . ၂၀၁၃)
No comments:
Post a Comment