Monday, June 13, 2016

ကင္ဆာေပ်ာက္ေစေသာ ၾကက္ဥျပဳတ္


    လက္ေတြ႕ သားအိမ္ကင္ဆာျဖင့္ရန္ကုန္ေဆရုံႀကီးမွာစစ္ေဆးၿပီးေနာက္က်မွလာသည္ဟုသတ္မွတ္ေ

ေျပာဆိုျခင္းခံရသူအသက္၅၀ေက်ာ္ အမ်ိဳးသမီးႀကီးတစ္ဦး- လက္ေတြ႕ေပ်ာက္ကင္းသြားသည္ဆိုသျဖင့္

တိုက္ႀကီးၿမိဳ႕အဝင္ တာဂြ႐ြာမွသတင္းပ်ံ ့ၿပီးတစ္ဆင့္စကားၾကားသိရသျဖင့္ ကံတိုက္ဆိုင္သူမ်ား

ေပ်ာက္ကင္းၾကေစရန္တင္ျပပါသည္။


( ေပးပို႔သူ။ ဆရာႀကီးဦးေသာင္းေဌး။ တာဂြ႐ြာ အလယ္တန္းေက်ာင္းအုပ္ဆရာႀကီး)

ကင္ဆာေဝဒနာခံစားေနရသူသေဘၤာသီး။သေဘၤာ႐ြက္ကိုေန႔စဥ္သံုးစြဲပါ။ေဆးမီးတိုဆိုၿပီးအထင္

မေသးပါႏွင့္။


       အစာေဟာင္းအိမ္အူမႀကီးမွာကင္ဆာအလံုးေတြ႕၍ျဖတ္ထုတ္ရမည့္သူစ္ဦး။ေငြေၾကးမတတ္နိုင္၍

ဆရာႀကီးတစ္ဦးနည္းေပးသျဖင့္သေဘၤာ႐ြက္ျပဳတ္အရည္ေသာက္ျခင္း။ အ႐ြက္ႏုကိုတို႔စရာလုပ္စားျခင္းျဖင့္

မခြဲရပဲ၊ ဝမ္းလည္းျပန္သြားနိုင္ကာ၂ႏွစ္ေက်ာ္ၿပီ။အသက္ရွင္ေနပါသည္။

         သေဘၤာသီး ၾကက္ဥျပဳပ္သည္ေရမထည့္ပါ။သေဘၤာသီးထဲမွအေငြ႕အာနိသင္ဝင္ၿပီးၾကက္ဥ

က်က္သြားျခင္းျဖစ္ပါသည္။သေဘၤာသီးအေငြ႕ေၾကာင့္ၾကက္ဥသည္ကင္ဆာပိုးကိုသတ္နိုင္ပါသည္။

ၾကက္ဥမွေႁမြဆိပ္ေျဖေဆးထုတ္ေနသည္ကိုၾကားဘူးၾကပါလိမ့္မည္။ၾကက္ဥတစ္ေန႔တစ္လံုးစားေပးသင့္

သည္ဟုယခုအခါက်န္းမာေရးဆရာဝန္ႀကီးမ်ားကညႊန္ၾကားလွ်က္ရွိေနၾကသည္။သဘာဝအိမ္ၾကက္ဥမ်ားက

ပို၍အာနိသင္ေကာင္းပါသည္။အိမ္ၾကက္ဥကအလံုးေသးသျဖင့္ေစ်းကြက္မဝင္ပါ။




          သေဘၤာသီးအစိမ္း ထိပ္မွျဖတ္ပါ။အတြင္းမွအေစ့မ်ားကိုျခစ္ပါ။ အေခါင္းက်ယ္ေစဖို႔ပါ။

အေစ့မ်ားကိုဖယ္မပစ္ပါႏွင့္။





           အေခါင္းတြင္းသို႔ၾကက္ဥထည့္ပါ။ အလံုးႀကီးလွ်င္ၾကက္ဥ၂လံုးအထိဆန္႔ပါသည္။အဖံုးကိုျပန္အုပ္ၿပီး

အေစးျဖင့္ဖိကပ္ပါ။ မေသခ်ာလွ်င္ရႊံ့ျဖင့္ေဇာ္မံပါ။




                   မီးဖို။မီးက်ီးျဖင့္ နာရီဝက္ခန္႔ဖုတ္ပါ။

                  ဖြင့္ၾကည့္လွ်င္သေဘၤာသီးအတြင္းမွအခိုးမ်ားထြက္လာပါလိမ့္မည္။

                  အတြင္းမွၾကက္ဥကိုအျပင္ထုတ္ၿပီးအေအးခံထားပါ။

                  ၾကက္ဥကိုေရမေဆးပါႏွင့္။

                  ၾကက္ဥ ၂လံုးကို အျခားအစာႏွင့္မေရာပဲထမင္းလြတ္စားပါ။

                  ေန႔စဥ္ အနည္းဆံုး ၁၄ ရက္စားမွအက်ိဳးထူးပါမည္။

              ( ေၾကာင္းက်ိဳးတိုက္ဆိုင္သူမ်ား ေပ်ာက္ကင္းၾကပါေစ။)


                                                                  ၾကည္လြင္ျမင့္(မုျဒာ) ၂၉.၄.၂၀၁၅။

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...